Vrouwen & Meisjes

Vrouwen hebben een kwetsbare positie in Sri Lanka, vooral op het platteland. Er is ernstige ongelijkheid tussen mannen en vrouwen binnen families en gemeenschappen. En er komt veel huiselijk geweld met betrekking tot vrouwen en meisjes plaats.

Het is van essentieel belang om de kennis en vaardigheden van meisjes en jonge vrouwen te ontwikkelen. Zodat ze onafhankelijk en zelfstandig worden en er een transitie ontstaat in de onevenwichtige man-vrouw relaties die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Anuradhapura

De regio Anuradhapura staat bekend om de vele dorpen waar mensen kampen met sociale problemen en problemen gerelateerd aan gebrek aan financiële middelen.

Kinderen zijn de grootste slachtoffers van deze problemen omdat ze worden opgevoed in een onveilige omgeving zonder de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. De meeste problemen zijn niet per se gerelateerd een gebrek aan inkomen, maar eerder aan een gebrek aan zelfvertrouwen of beperkte mogelijkheden om alternatieve oplossingen voor levensproblemen te vinden.

Empowerment

SrilanCare en IRSD richten zich primair op de empowerment van kansarme jonge meisjes en vrouwen die in Anuradhapura wonen. Onze programma’s bieden hen toegang tot vaardigheidstrainingen en life skills programma’s, om te voorkomen dat ze verder worden gemarginaliseerd.