Sociale projecten

Gedurende 2020 bereiden we een nieuw project voor. Met een lokale samenwerkingspartner zijn we een mobiel gemeenschapscentrum aan het realiseren. Waarin dorpen die nu niet bereikt worden door sociale programma’s voorzien worden van sociale ondersteuning. Het grootste deel van de donaties die in 2019 en 2020 binnengekomen zijn en nog binnen zullen komen, worden hieraan besteed.

We onderzoeken nu hoe we geschikte en werkende preventieprogramma’s aan kunnen bieden. Die aansluiten op de behoeften van de mensen uit de dorpen die betrokken worden. En waarvoor de juiste kennis en ervaring al aanwezig is binnen lokale trainers.

Toiletten

Goede hygiƫne is essentieel in het leven en het hebben van een goed toilet en wasgelegenheid speelt hierbij een belangrijke rol.

Veel mensen uit afgelegen gebieden hebben geen toegang tot een degelijk toilet en gebruiken een zelfgemaakt toilet of gaan gewoon naar de jungle om hun behoefte te doen. Volgens een stappenplan hebben de afgelopen 10 jaar meer dan 100 gezinnen goede sanitaire voorzieningen gekregen. Dit stappenplan houdt onder anderen in dat mensen zoveel mogelijk bijdragen – in middelen of arbeid.