Vrijwilligerswerk
Als vrijwilliger bij SrilanCare zet je je in voor de stichting en draag je bij aan een betere toekomst voor hulpbehoevenden in Sri Lanka. Zowel vanuit Nederland als ter plekke, in Sri Lanka, kun je als vrijwilliger aan de slag. 

Vrijwilliger in Nederland
In Nederland zou je bijvoorbeeld geld kunnen inzamelen voor een project, maar ook het werven van donateurs is erg belangrijk voor de stichting! Om projecten te blijven financieren, is SrilanCare namelijk volledig afhankelijk van donateurs. In het verleden zijn bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd als het bakken van taarten, het organiseren van een evenement om geld in te zamelen, verkoop van spullen die gemaakt zijn in Sri Lanka en het geven van presentaties op scholen en beurzen.

Mocht je willen meedenken over mogelijke projecten die in Sri Lanka uitgevoerd kunnen worden of het willen ondersteunen van de voorbereidingen voor lokale projecten, dan is dat ook mogelijk vanuit Nederland. Kortom, er is altijd wel een passende activiteit te vinden waarbij we jouw inzet goed kunnen gebruiken.

Als vrijwilliger naar Sri Lanka
Mocht je interesse hebben om in Sri Lanka aan de slag te gaan, dan behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden. Hieronder vind je een impressie van projecten die zijn uitgevoerd in Sri Lanka.

  • Aanleggen of onderhouden van een groentetuin
  • Opknappen van gebouwen
  • Activiteiten-middagen organiseren voor en met kinderen
  • Structuur aanbrengen in een kindercentrum en opnieuw inrichten van de peuterklas
  • Workshops ‘het belang van hechting’ ontwikkelen samen met de verzorgsters van een baby opvanghuis
  • Inventarisatie in een vrouwengevangenis, om een project te kunnen starten om deze vrouwen te helpen
  • Foto’s maken voor een kalender en de website

Lijkt het je leuk om hierover mee te denken of in Sri Lanka aan de slag te gaan met vergelijkbare activiteiten, neem dan contact met ons op via het kopje ‘meer informatie en contact’.  Meer informatie over wat er komt kijken als je vrijwilligerswerk ter plaatse gaat doen is te vinden onder de kopjes ‘voorwaarden’, ‘kosten en huisvesting’, ‘voorbereiding’ en ‘begeleiding’.

Om een voorbeeld te geven over wat er mogelijk is bekijk de samenvatting van 2 studenten ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem Nijmegen: