Wie zijn wij

Casper Wiggers
Penningmeester / bestuurslid

IMAG1674aMijn naam is Casper Wiggers en ben in 2006 voor het eerst naar Sri Lanka geweest. Ontwikkelingswerk en goede doelen die je steunt zijn vaak een “ver van je bed show”  en daarom wilde ik me op een andere manier inzetten dan alleen goede doelen steunen met geld. Het stoot mij tegen de borst dat bij veel goede doelen het geld niet optimaal ten goede komt van de armen. Ook vind ik het heel belangrijk om andere mensen een mogelijkheid te bieden om kennis te maken met armoede en vrijwilligerswerk.

Via enkele vrienden waarvan enkele geadopteerd uit Sri Lanka ben ik in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk, de link met Sri Lanka, was snel gelegd. Het toeval wil dat mijn vriendin ook haar oorsprong heeft in het schitterende Sri Lanka. Het is fijn om te ervaren dat toch veel mensen bereid zijn om zich voor goede doelen in te zetten ondanks de drukke agenda’s van velen. We hopen dat veel mensen ons willen steunen als vrijwilliger, dan wel financieel.
Trudy Lamers
Secretaris en coördinator vrijwilligers / stagiaires 

trudy 1Tijdens ons vakantie bezoek met mijn gezin in 2013 aan Sri Lanka ben ik door het land gegrepen en ben ik per toeval in contact gekomen met projecten vanuit stichting SrilanCare. We maakte kennis met de tehuizen in Anuradhapura. In deze tehuizen zag ik de zeer kwetsbare kinderen in moeilijke situaties en vanuit mijn vak en passie als kinderverpleegkundige maakte dit wat in mij los. Dit heeft gemaakt dat ik betrokken ben geraakt bij stichting SrilanCare waar ik mensen trof die zich met hart en ziel inzetten voor kinderen en kwetsbare vrouwen die niet altijd gezien worden.

1 keer per 2 jaar verblijf ik 2 maanden in Sri Lanka , samen met een aantal vrijwilligers, om projecten op te zetten en te vervolgen samen met onze lokale partner Nimal. Daarnaast informeer en begeleid ik studenten en vrijwilligers die voor SrilanCare stageopdrachten of projecten uitvoeren. De hulp die we bieden in de vorm van projecten en stageopdrachten is erop gericht dat met lokale inzet en middelen de kinderen en vrouwen zelf gestimuleerd worden om er iets van te maken, het vinden en ontwikkelen van hun eigen kracht. Een aantal projecten wordt gesteund door sponsoren. Ik verzorg de rapportages naar deze sponsoren en breng hen op de hoogte over de voortgang van de projecten.

 

Nimal Padmasiri
Lokale partner, Institute of Rural and Social   Development in Anuradhapura, Sri Lanka

JpegMijn naam is Nimal Padhmasiri. Als 15 jarige jongen ben ik met een groep jongeren gestart met vrijwilligerswerk om de minder bedeelde mensen te helpen. Wij hielpen met het bouwen van huizen, toiletten, daken en organiseerden opruim acties. In 1999 ben ik gaan werken bij IRSD (Institute of Rural Social Development), een NGO (niet gouvernementele organisatie).
Ik ben voorzitter van een vele jeugd (onder de 16 jaar), jongeren en vrouwen commissies in de noord centrale provincie van Sri Lanka. In 2009 kwam ik in contact met Saman, een van de oprichters van stichting SrilanCare. Vanaf die tijd hebben we vele projecten in goede samenwerking uitgevoerd. Mijn wens is om mensen in moeilijke situaties te helpen en te zorgen dat ze een beter leven krijgen.

Wij als SrilanCare medewerkers ervaren Nimal als een hele harde werker, professioneel, betrouwbaar en inventief. Een man die het verschil kan maken voor mensen. Daarnaast is Nimal een hartelijke man,een hele goede gastheer die ook nog eens fantastisch kan koken.

Saman Vinke
Voorzitter en coördinator vrijwiligers / stagiares 

Saman