Sociale projecten

SrilanCare heeft jarenlang gewerkt met verschillende kindertehuizen in Sri Lanka. We hebben hier uitvoerige sociale ontwikkelingsprogramma’s gedraaid samen met lokale specialisten, kunstenaars en therapeuten.

Op dit moment zijn we ons aan het heroriĆ«nteren op hoe we de meest kwetsbare kinderen en vrouwen in Sri Lanka het best kunnen ondersteunen. Samen met een groep Sri Lankaanse en Nederlandse partijen onderzoeken we hoe we geschikte preventieprogramma’s aan kunnen bieden. Die voorkomen dat bijvoorbeeld kinderen in kindertehuizen terecht komen. En dat vrouwen in de problemen komen doordat ze afhankelijk zijn van hun man en hun relatie niet goed meer loopt.

Toiletten

Goede hygiƫne is essentieel in het leven en het hebben van een goed toilet en wasgelegenheid speelt hierbij een belangrijke rol.

Veel mensen uit afgelegen gebieden hebben geen toegang tot een degelijk toilet en gebruiken een zelfgemaakt toilet of gaan gewoon naar de jungle om hun behoefte te doen. Volgens een stappenplan hebben de afgelopen 10 jaar meer dan 100 gezinnen goede sanitaire voorzieningen gekregen. Dit stappenplan houdt onder anderen in dat mensen zoveel mogelijk bijdragen – in middelen of arbeid.